10 april 2009

Deens paasbrood

Dit is een brood met veel eieren. Deze symboliseren de vruchtbaarheid, het leven en de lente. Uitermate geschikt om te serveren met Pasen. Geniet ervan!

2 dl melk
50 g boter
150 g griekse yoghurt
50 g gist
1 groot ei
1 eetl suiker
2 theel zout
1 theel kardemon
50 g rozijnen (eventueel)
ca 550 g tarwebloem
8 kwarteleieren (gekookt)
1 ei extra om in te smeren voor bakken

Verwarm de melk en smelt de boter hierin, niet te warm laten worden, je moet je vinger er nog in kunnen doen. Giet na het smelten het mengsel in een kom. Meng het met de yoghurt en het gist. Voeg daarna ei, suiker, zout, kardemon en rozijnen toe.

Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot het deeg een gladde, soepele bal vormt. Laat deze gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.

Verdeel het deel over drie gelijke delen. Maak hier stroken van welke je gaat vlechten. Laat de vlecht nog 30 minuten rijzen. In de tussentijd kook je de kwarteleieren plm 2 minuten in kokend water.

Duw de gekookte eieren in het gevlochten deeg en bestrijk het brood met het geklopte ei. Bak het brood plm 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Dan nog even laten afkoelen op een rooster en EET SMAKELIJK!

1 opmerking:

  1. This is a sweet blog! Love love the header and the blogs vibe - Keep the good work!

    BeantwoordenVerwijderen